Образование

Кандидатстудентски изпити в Медицинския университет се отлагат за април

Медицинският университет в Плевен (МУ-Плевен) отлага насрочените за месец март присъствени кандидатстудентски изпити за месец април, съобщават от университета. Определената за присъствено явяване дата за двете магистърски програми „Медицина“ и „Фармация“ беше 27 март 2021 г. Новата насрочена дата е 18 април. За бакалавърските програми присъственият изпит на 28 март се отлага за 17 април. Срокът за електронно подаване на документи за бакалавърските и магистърските програми изтече на 23.03.2021 г., като талоните за явяване на изпити са валидни за новите дати. От кандидатите, успешно подали заявления за явяване, не се изискват допълнителни действия. Броят кандидат-студенти, подали заявления за явяване на изпита на 18 април за магистърските програми, е по-висок тази година – 775 зрелостници.
За удобство на кандидат-студентите тази година МУ-Плевен ще проведе двата конкурса по биология и химия за „Медицина“ и „Фармация“ в един ден със съкратена продължителност – общо четири часа, без фиксиране на времето за представяне по отделните дисциплини.
За прием в десетте бакалавърски специалности кандидат-студентите могат да участват в класирането с оценка от зрелостен изпит и с явяване на една или повече дати за тест по биология – електронно или присъствено. Висшето училище предлага през тази кампания повече възможности за явяване на конкурсните изпити по биология за бакалавърските специалности. Изпитите започнаха още през февруари, като на 27 февруари тестът се проведе онлайн с 60 кандидати. Предстои още един онлайн тест по биология за бакалаври на 03 април, като на 17 април и на 10 юни конкурсът ще е присъствен.
Повече информация можете да намерите на www.mu-pleven.bg/index.php/bg/2021/bulgarian-students.

Подобни новини

Back to top button