БизнесВодещи новиниСтраната

Заповедта за затваряне на големите нехранителни магазини бе променена два пъти само за няколко часа

По нареждане на премиера Бойко Борисов министърът на икономиката Лъчезар Борисов отмени дадените часове по-рано в четвъртък указания магазините за нехранителни стоки да работят при определени условия. Премиерът отмени по спешност облекченията за магазините след ултиматум на разгневените ресторантьори.
„Правите ни на тотални балъци!“, обявиха от Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията в отворено писмо до правителството и до здравния министър, когото обвиняват в дискриминационно отношение към тях. „Вече не може да се скриете зад медицинската логика. Зад това решение прозират големите чужди корпоративни интереси за сметка на малкия и среден семеен български бизнес!“, твърдят от двете сдружения по повод разхлабването на мерките за работа на големите търговски обекти, докато ресторанти, кафенета и барове остават затворени. „Популистки, половинчати и предизборни решения управляват пандемията! Съберете си акъла и покажете капацитет за взимане на правилните решения, господа“, обръщат се към правителството ресторантьорите.
В резултат часове след брифинга и след „протеста“ на ресторантьорите, премиерът Борисов обяви, че реверанси няма да има за никой бранш и че всички ще трябва да изтърпят 10-дневното „заключване“, което според заповедта на здравния министър е до 31 март.

Подобни новини

Back to top button