НПО

Фондация „Аз съм Кайлъка“ ще облагороди Мечата поляна със средства от Vivacom

Вече са определени победителите в шестото издание на програмата за подкрепа на местните общности VIVACOM Регионален грант. За поредна година, в партньорство с Български център за нестопанско право, VIVACOM подкрепя обществено значими каузи на граждански организации с мисъл и грижа за местните общности в малки и големи населени места.
До 19 януари 2021 г. – срокът за кандидатстване в шестото издание на Програмата – се включиха 281 граждански организации с 319 идеи от 27 области, информират организаторите. С най-много точки журито на конкурса отличи 12 предложения. Освен финалистите, 2 проект получава допълнителна награда от VIVACOM. Предоставената подкрепа  за 14-те проекта е на обща стойност 69 421 лв., като максималният грант за един проект е 5000 лв. Всички инициативи и събития на победителите ще бъдат съобразени с актуалните към момента на тяхното провеждане противоепидемични мерки и изисквания. 
Общата инвестиция на VIVACOM в шестте издания на Регионалния грант е над 377 000 лв. С настоящото издание общият брой на подкрепените до момента проекти е 81 от цялата страна. В състава на журито тази година бяха Ива Дойчинова (активист и журналист за граждански каузи), Иван Кънчев (съосновател на сдружение „Българска история“), Райко Байчев (журналист от Actualno.com), Веселка Вуткова (директор „Корпоративни комуникации” във VIVACOM) и Надя Шабани (директор на БЦНП).
Фондация „Аз съм Кайлъка“ от Плевен
 печели финансиране за проекта си „Да преобразим Мечата поляна заедно“. Той е насочен към проблем, който досега не е решен от местните власти – лошото състояние на „Мечата поляна“ в парк „Кайлъка“ и прилежащия кът за почивка. Предвижда се възстановяване на чешмата, достъпа до нея и пейките, поставяне на кошчета за боклук и wifi spot. „Целта ни е да се възроди едно любимо, но позабравено място за срещи и сближаване на местните хора. То може да се използва за открити уроци и практически занятия на училища, детски градини и центрове за настаняване от семеен тип, за спортни занимания, пикници, зелени училища, библиотека на открито и мн. др.“ – обосновават идеята си от фондацията.
Един от допълнително финансираните проекти включва и Плевен. „Информирани за ХИВ“ е проект на сдружение „Здраве без граници“, София, което цели да гарантира условия за повишаване на достъпа до информация, изследване и здравна подкрепа за уязвими от ХИВ глухи младежи от София, Пловдив, Варна, Стара Загора и Плевен.

На снимката: Мечата чешма, фото – Румен Жиков, интернет

Подобни новини

Back to top button