ИзбориПолитика

В Плевен – три подвижни СИК за карантинирани

Три подвижни секционни избирателни комисии ще осигуряват правото на глас на избиратели, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация, които са подали заявление с желание за гласуване в срок до 17.00 часа на 31 март 2021 г. Такова решение беше прието днес от представителите на партии и коалиции по време на свикани от Кмета Георг Спартански консултации. Съгласно решение на РИК тези секционни комисии ще бъдат тричленни. До 12.00 часа на 31 март в Община Плевен са постъпили общо 52 заявления за гласуване от граждани, поставени под задължителна карантина или изолация. От тях 30 са жители на Плевен-град, а 17 – на малки населени места в общината. Петима са заявили желание да гласуват на адрес, различен от постоянния или  настоящия. За тези случаи е направено запитване до Централната избирателна комисия.
Две секционни комисии ще работят в УМБАЛ „Д-р Георги Странски”, по една – в УМБАЛ „Сърце и мозък”, Дома за стари хора в с. Бохот и Плевенския затвор, стана ясно още по време на консултациите.
На поканата на Кмета на Община Плевен днес се отзоваха представители на ПП ГЕРБ, Коалиция „БСП за България”, ПП ДПС и ПП „Воля”.

Подобни новини

Back to top button