Образование

Плевен с двама финалисти в Единадесетото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee

На 26, 27 и 28 март се проведe регионалният кръг на Единадесетото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Училищните шампиони и техните подгласници от 165 училища в цялата страна премериха сили в 16 онлайн състезания. Най-добре представилите се 24-ма участници се класираха за националния финал на 24 април. Само Плевен и София имат по двама представители. Във финалния кръг Плевен ще бъде представен от втората в класирането – четвъртокласничката от СУ „Иван Вазов“ Ана Постълуейт и от Гергана Савчева от ОУ „Валери Петров“, която е на осмо място от 24-те класирани. По едно дете ще участва от Сливен, Велико Търново, Търговище, Шумен, Велинград, Кюстендил, Дупница, Хасково, Смолян, Пловдив, Златоград, Гоце Делчев, Добрич, Костенец, Костинброд, Горна Малина, Катунци и Обзор.
Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.
Участниците в състезанието се включиха и в кампания под надслов е BEEcause we need them с идеята да научат повече за пчелите и за тяхната изключителна роля за планетата и човечеството.
Развитието на състезанието може да бъде проследено на www.spellingbee.bg и на страницата във Facebook/Bulgarian National English Spelling Bee.
Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие -КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България” и с подкрепата на Посолството на САЩ, Британския съвет и под патронажа на Министерството на образованието и науката. Медиен партньор на състезанието е БНТ.

Подобни новини

Back to top button