Полиция

Деветима са с досъдебни производства заради нарушена карантина, двама от тях отишли да гласуват

На 3 април около 10 часа в Бъркач е установен извън дома си 20-годишен. Образувано е досъдебно производство.
На 4 април около 10 часа в Писарово 61-годишен, поставен под карантина, не е изпълнил задължението си да не напуска жилището си. Образувано е досъдебно производство.
Отново на 4 април в Староселци са засечени петима нарушители на противоепидемичните мерки – 33-годишна, 51-годишен, 29-годишен, 33-годишен и 35-годишен. Петимата не са открити на адресите, посочени в предписанията на РЗИ за определения срок.
На същата дата около 10 часа в Къшин е установено, че 76-годишна е нарушила мерки, издадени против разпространяването на заразна болест Covid 19. Жената е напуснала адрес, посочен в саморъчно попълнен формуляр пред РЗИ. Тя е установена в избирателна секция в селото, където е отишла да гласува. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс.
На 4 април около 19:25 часа в избирателна секция в село Николаево е установен 40-годишен, нарушил противоепидемичните мерки и напуснал дома си, където бил поставен под карантина. По случая е образувано бързо производство.
Продължават работа разследващи полицаи. По случаите е уведомен дежурен прокурор в РП – Плевен.

Подобни новини

Back to top button