Здраве

В Световния ден на здравето – едноминутно мълчание и сирени на линейки в памет на лекарите, починали от COVID – 19

„Грижата за здравето е най-доброто лекарство. Благодаря на всички здравни работници за всеотдайността, професионализма и човешкото отношение. Благодаря ви, че с душа и сърце служите на хората! Пазете се и се грижете за себе си! Честит празник!“. С тези думи председателят на Общинския съвет в Плевен Мартин Митев се обърна към здравните работници в Деня на професионалния им празник – 7 април, Световен ден на здравето, съобщават от общинската администрация. В обръщението си Мартин Митев отбелязва, че голямото здравно предизвикателство днес е битката с COVID – 19.
По инициатива на Българския лекарски съюз в 12:00 часа днес медиците от болници в цялата страна ще запазят едноминутно мълчание и с включени сирени на линейки ще почетат паметта на колегите си, загубили битката с коварното заболяване.
„Имам вяра в добрия край на това изпитание, в което сме всички. И знам, че на финала ще бъдем доволни, затова че излекувахте и помогнахте на толкова много хора. Дадохте им надежда и ги върнахте здрави при семействата им“, категоричен е председателят на Общинския съвет в Плевен.

Подобни новини

Back to top button