НПООбразование

Две плевенски гимназии получиха акредитация по „Еразъм+”

Излезе съобщение на Центъра за развитие на човешки ресурси,според което ДФСГ „Интелект“ е сред 20-те професионални гимназии в България с присъдена Еразъм акредитация,което дава право през следващите 5 години да кандидатстваме за международни проекти (практики) в европейски страни по облекчена процедура.
Това споделя в личния си Фейбук профил директорът на „Интелект”, Емил Райков. И допълва: Всичко това е висока оценка за големия професионализъм и неуморната работа на колегите от гимназията и невероятна възможност за нашите възпитаници и учители ежегодно да посещават различни европейски страни и да работят по актуални теми във водещи компании.
Отново в социалната мрежа, преди минути неговата колежка от Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“, Малинка Маринова споделя, че и ръководеното от нея училище е придобило едно от най-престижните признания за утвърждаване на европейските ценности и европейската интеграция – акредитация по програма „Еразъм+”.
„От 2002 година до сега ПГ по туризъм е разработила и реализирала над 20 европейски проекта по различни европейски програми. Нашите ученици всяка година свободно общуват и усвояват практически опит в реална работна среда заедно със своите връстници от различни европейски страни, благодарение на програма „Еразъм+”. Само за последните 4 години, благодарение на придобитата Харта по „Еразъм+”, в проектните дейности са взели участие 148 ученици и 41 учители от гимназията, информира г-жа Маринова.
Тя посочва още, че „акредитацията е не само признаване на предишните постижения на гимназията, но и огромна отговорност пред нейните  възпитаници, както настоящи, така и бъдещи, отговорност пред нашите партньори за поддържане на високото качество на проектните дейности, отговорност пред цялото общество за високия стандарт на професионалните компетентности, с които излизат нашите ученици на българския и европейски пазар на труда.
Поздравяваме двете елитни училища с поредното признание и пожелаваме на екипите им максимално да се възползват от акредитацията.

Подобни новини

Back to top button