Личности

Пет таланта от Плевен са в Клуба на Успелите деца на Фондация „Димитър Бербатов“ за 2020 година

Номинирането за Клуб 2020 на проекта „Успелите деца на Фондация Димитър Бербатов“ започна през декември 2020 година и приключи на 5 февруари 2021 година, съобщават от фондацията. На 5 април беше публикуван окончателният списък на всички одобрени таланти в сферата на науката, изкуството и спорта. Фондацията има строги правила и изисквания към постиженията и документите на кандидатите за Клуб 2020, и затова само част от постъпилите номинации се одобряват. В тази кампания през щателният подбор на кандидатури са преминали едва 199 кандидата, почти наполовина от предходните години. През изминалата година редица състезания не бяха проведени, поради пандемичната обстановка, и заедно с високите изисквания на Фондация „Димитър Бербатов“ предопределиха малкия брой одобрени номинации. Плевен има пет талантливи деца, чиито постижения ги нареждат сред най- добрите, и това са:
Ани Венелинова Георгиева – VІІІ клас, МГ „Гео Милев“ за постижения в сферата на литературата;
Валентин Николаев Филипов – VІІ клас, МГ „Гео Милев“ за постижения в сферата на математиката и информатиката;
Елизабет Димитрова Захариева – VІІІ клас, ПГПЧЕ за постижения в сферата на поп, джаз и народно пеене;
Марина Миленова Кацарска – ІV клас, ОУ „Васил Левски“ за постижения в сферата на изобразително изкуство, фотография и етнография;
Никола Миленов Кацарски – ІV клас, ОУ „Васил Левски“ за постижения в сферата на изобразително изкуство и литература.
Проектът предвижда отличаване не просто на талантливи, а на изявяващи се деца – тези, които, освен че усъвършенстват заложбите си, ги проявяват в състезания с други деца. Талант, работа, изяви, постижения, устойчиво развитие и спазване на правила – това се стреми да поощрява Фондация „Димитър Бербатов“.
Жури ще определи кои ще са наградените 9 деца от училища в страната или в чужбина: по три във всяка област на изява и в нея – по едно във всяка възрастова група (от І до ІV клас, от V до VІІІ клас и от ІХ до ХІІ клас). А чрез номинациите на децата може да бъде отличен педагог на годината.
Всички деца, които са в КЛУБ 2020, независимо дали ще бъдат наградени, ще бъдат включени в алманаха „Успелите деца на България“, който Фондация „Димитър Бербатов“ издава.

Подобни новини

Back to top button