Хандбал

Хандбалистите от Левски са сребърен медалист в Турнира за Купа на Република България

Хандбалният клуб „Левски” от едноименния град се представи отлично в полуфиналните и финалните срещи по хандбал в Турнира за Купа на Република България при мъжете, който се състоя на 10 и 11 април в Шумен, съобщава президентът на клуба Иван Пейков.
Конкуренти им бяха отборите на клубовете “Шумен – 61“, Шумен, “Добруджа“ от Добрич и „Локомотив“ – Горна Оряховица.
Отборът от Левски стигна до полуфинала след отстраняването като гост на ХК “НСА“, София с 36:29 и на „Фрегата“ от Бургас с 31:29.
ХК “Левски“ се класира за финалната фаза, като надигра категорично съперниците си от ХК “Добруджа“ с 26:14 на полуфиналните срещи на 10 април, определени с жребий.
На финала ХК“Левски“ спечели среброто на първенството, като отстъпи на по- опитния тим от Шумен с 33:25 .
Това е изключително голям успех, категоричен е Иван Пейков, тъй като в историята си мъжкия представителен тим на клуба за пръв път достига до финал в най – престижния турнир в страната и се завръща с сребърни отличия.
Мариус Луканов, който е и национален вратар при младежите до 19 години, бе включен в идеалната седмица на турнира, а състезателят и треньор в детско – юношеската школа на клуба Георги Христов, беше отличен с приза за най-добър защитник.
Успехът става по-значим и от факта, че в отбора се състезават единствено състезатели от общината – възпитаници на школите на ХК “Ботев“ в Българене и ХК “Левски“ – Левски.
Състав на медалистите: Галин Кутов и Мариус Луканов (вратари), Иван Гошев, Георги Христов, Тихомир Кирилов, Мартин Кутов, Иван Боянов, Момчил Брунков, Диан Василев, Светослав Сашев, Метин Мюртезов, Михаел Любчев, Валентин Николов, Георги Илиев и Александър Колчев. Треньори: Иван Гошев и Георги Христов.

Back to top button