ПолитикаСтраната

Бойко Борисов с предизвикателно обръщение към опонентите си и просташки коментар за чекмеджетата

Трябваше да се явя на избори и да победя лидерите на другите партии, за да им завра чекмеджетата, лъжи, манипулации, компромати в задния двор. Това казва лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с ГЕРБ и СДС, става ясно във „Фейсбук“.
„За да няма спекулации искам да ви информирам за още едно мое решение. То е вече лично мое, защото мисля, че тази сфера не само в партията, но и извън нея имам най-много не само опит, но и успехи. Неслучайно в лидерските двубои с Корнелия Нинова, Христо Иванов, аз ги победих. Откакто съм човек, се явявам мажоритарно на избори. ГЕРБ също е мажоритарна партия. Те искат да е изчегъртат, да я махнат. За мое най-голямо щастие и голям успех ние имаме страхотен капитал в лицето на тази партия, която показа на тези избори, че е истинска партия, че не се влияе нито от първия, нито от третия. Имаме ярки структури, кадърни кметове дори и тези, които критикуваме. Аз имам право да ги критикувам, но другите по-внимателно с критиките, за да не им създадем дискомфорт“, изтъкна Бойко Борисов.
Според него кметовете на ГЕРБ са направили много за градовете си. „Аз ги разбирам, бил съм кмет. Самият аз търпя огромна критика, че когато съм премиер, не се занимавам с партията, защото две дини под една мишница не се носят. Затова взех това решение да се оттегля от двете места в парламента, в които ме избраха, а трябваше да се явя и да ги победя лидерите на другите партии, за да им завра чекмеджета, шкафове, лъжи, манипулации, компромати в задния двор или там, където им е мястото“, подчерта Борисов.
„Защо една политическа партия трябва да се страхува и кой иска да ни страхува, защо да ни страхува. Народът се произнесе и за чекмеджета, и за чанти, и за всичките им лъжи и манипулации. Страх ме е само от Господ“, заяви Борисов пред журналисти при днешното си посещение във Велико Търново“.
„Щели да правят комисия. Народът направи комисия и тя се казва парламентарни редовни избори и постави мен и ГЕРБ на първо място. Това е комисията. Това е избрът на народа“, подчерта Бойко Борисов.
„Щели да питат за плана за възстановяване. Седнете и си напишете. Ние имаме един готов – или го приемайте както е. Томислав Дончев е депутат, ще ви го покаже. Ако не- седнете и го напишете. Що не си написахте плановете? Що не написахте програмите си?“, попита още Борисов.
Той призова ГЕРБ да са много отговорни и да направят първите предложения за закони. „Още утре депозирайте нов избирателен закон по мажоритарната система. Да видим колко са били честни“, изтъкна още Бойко Борисов.

Подобни новини

Back to top button