Образование

На 17 април е първият присъствен тест по биология за бакалавърските специалности в Медицинския

На 17 април 2021 година, събота, от 9 до 11 часа ще се проведе третият кандидат-студентски изпит на Медицинския университет в Плевен (МУ-Плевен) – присъствен тест по биология за бакалавърските специалности, съобщават от университета. Изпитът е организиран в учебните зали в сградата на Ректората на висшето училище при спазване на всички противоепидемични мерки – ограничен брой кандидати в залите, спазване на дистанция, осигурени предпазни средства и дезинфекция. Кандидатите трябва да се явят на изпита с маски, а пропускането им в залите ще се осъществи от 8 до 8:30 часа.
Тази година голяма част от кандидатите за бакалавърските специалности се възползваха от повечето възможности в кандидатстудентската кампания – кандидатстване онлайн на предварителните тестове по биология. Друга част от зрелостниците ще използват оценката от матурата си по биология в надпреварата. Няколко са възможностите на кандидат-студентите за участие в класирането за специалностите на Факултетите „Обществено здраве“, „Здравни грижи“ и на Медицинския колеж – с оценка от теста по биология от изпитните сесии – онлайн или присъствени; със зрелостен изпит по биология или с оценка от друга матура по избор.
Бакалавърските специалности във Факултет „Здравни грижи“ са „Медицинска сестра“ и „Акушерка“; във Факултет „Обществено здраве“ – „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“, „Опазване и контрол на общественото здраве“ и „Социални дейности в здравеопазването“, а в Медицински колеж – „Медицински лаборант“, „Рентгенов лаборант“, „Помощник-фармацевт“ и „Медицинска козметика“. От 2019 г. МУ-Плевен стартира и прием за новоразкритата магистратура по „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“ в задочна, платена форма на обучение, след завършена бакалавърска степен. Висшето училище запазва приема по специалност „Социални дейности“ в платена форма на обучение.
Медицинският университет провежда целогодишна кандидатстудентска кампания под мотото „Успяваме заедно“ с организиране на електронни срещи с кандидат-студенти и провеждане на повече изпити, които се редуват в онлайн и присъствена форма. Всички присъствени събития са съобразени с динамичната епидемична обстановка в страната и препоръките на отговорните институции, с цел ограничаване разпространението на корона вируса и осигуряване на пълна безопасност на кандидат-студентите.
В деня на изпита в 8:40 часа в зала „Асклепий“ на Ректората, на произволен принцип от кандидат-студент ще се извърши тегленето на варианта на кандидатстудентския тест по биология за бакалавърските специалности. Това ще се случи в присъствието на председателя на Комисията за оценяване на конкурсните работи по биология доц. Милена Атанасова, председателя на Техническата комисия за прием на кандидатстудентски документи Виржиния Лазарова, родители и журналисти.
Ползването на предпазни маски в деня на изпита е задължително за всички!

Подобни новини

Back to top button