ОбразованиеПрирода

Малчугани засадиха градинка с красиви бели рози в двора на училището си

На 22-ри април се отбелязва Международния ден на Земята, който през 2021 година ще се проведе под мотото „Да възстановим Земята“. По този повод ще се проведе кампанията “Бели рози за чист въздух” – съвместен проект на Лео клуб Олимпиец и Лайънс клуб Огледало със съдействието на НУ „Христо Ботев“ в Плевен, съобщават от училището.
В четвъртък, 15 април, ученици от НУ „Христо Ботев“ засадиха първата градинка с красиви бели рози в двора на училището. Със засаждането на всяко едно растение, независимо дали то е дърво или малко цвете, ние допринасяме за красотата и чистия въздух около нас, убедени са децата. Малки градинки с бели рози ще красят дворовете на училищата и детските градини в Плевен. Целта на проекта е създаване на връзка на децата с природата и възпитание да се грижат за нея. Малчуганите се включват в подобряването на околната среда, което създава усещането в тях, че училището е техен втори дом.
Дамите от клуб Огледало разказаха на учениците за инициативата и необходимостта да се опазва природата. С кампанията за засаждане на бели рози в учебни заведения в града се цели да се даде и пример как всеки с малки жестове може да допринесе да е по-красиво и по-чисто в средата, която обитава.

Подобни новини

Back to top button