ОбразованиеСтраната

Гледайте безплатни видеоуроци с учител за Националното външно оценяване в 7-и клас

Инициативата „Учим онл@йн с учител“ продължава с нова серия безплатни видеоуроци за Националното външно оценяване (НВО).
От 20 април (вторник) Издателска група „Просвета“ започва да излъчва специални уроци с учител в помощ на учениците в 7. клас, на които предстоят задължителни изпити в края на учебната година.
Всички уроци може да се проследят свободно и безплатно на сайта на „Просвета“ (ТУК: www.prosveta.bg/sabitia) и на страницата на издателската група във фейсбук https://www.facebook.com/PROSVETA.BG.
В този клас Националното външно оценяване вече не изпълнява само контролна функция – то служи и за прием в гимназия. Затова е важно детето да се представи добре и да постигне подходящи оценки за в
лизане в желаното училище.
Ситуацията около коронавируса и принудителното дистанционно обучение поставят пред сериозно изпитание учениците – дали и доколко са усвоили учебния материал. За да подпомогне седмокласниците в подготовката им, „Просвета“ ще предложи поредица онлайн уроци по български език и литература и по математика.
Видеоуроците ще бъдат водени от учители с богат опит в подготовката на ученици за НВО и в съставянето на изпитни задачи. Те ще се постараят достъпно и ясно да откроят важните акценти в изпитните теми и да помогнат на седмокласниците да овладеят и да упражнят необходимите знания и умения. Освен това ще запознаят учениците със спецификите на предстоящите тестове и ще предложат ценни съвети, което ще им помогне да бъдат по-уверени на изпитите.
Уроците ще бъдат излъчвани под мотото „Националното външно оценяване – мисията е възможна“. Те са част от изключително успешната инициатива на издателството „Учим онл@йн с учител“, която стартира след извънредната ваканция през март миналата година.
Тази пролет „Просвета“ вече излъчи видеоуроци за НВО в 4. клас, които бяха гледани от хиляди ученици, учители и родители в сайта и във фейсбук страницата на издателската група. Уроците са достъпни и в момента за всеки, който иска да ги гледа отново ТУК.

Безплатните видеоуроци за НВО в 7. клас ще бъдат излъчени по следния график:
20 април (вторник), 17,30 ч. – Подготовка за НВО по БЕЛ (1. урок);
21 април (сряда), 17,30 ч. – Подготовка за НВО по математика (1. урок);
27 април (вторник), 17,30 ч. – Подготовка за НВО по БЕЛ (2. Урок)
28 април (сряда), 17,30 ч. – Подготовка за НВО по математика (2. урок); Учител:
11 май (вторник), 17,30 ч. – Подготовка за НВО по БЕЛ (3. урок);
12 май (сряда), 17,30 ч. – Подготовка за НВО по математика (3. урок);
18 май (вторник), 17,30 ч. – Подготовка за НВО по математика (4. урок).

График на излъчванията на видеоуроците за НВО в 10. клас ще бъде обявендопълнително.

Подобни новини

Back to top button