Изкуство

Творби на деца от арт школа „Колорит“ отпечатани в международния сборник „Роди се дете“

Рисунки на седем деца от Арт школа „Колорит“ са отпечатани в Сборник с детски творби, посветени на Рождество Христово „Роди се дете“, информира ръководителят на школата Майя Ананиева. Представени са селектирани от наградените творби от Международния онлайн конкурс „ Дете се роди, Син ни се даде“ от четирите издания от 2016 до 1019 година. В конкурса, посветен на един от най-светлите християнски празници Рождество Христово, свои рисунки и литературни творби представят деца от цял свят на възраст от 5 до 18 години.
Международния арт форум се организира от Детско списание „Щъркел“. Сборникът е отпечатан от Фондация „Библейска лига“- България и в момента се привежда на английски, украински и сръбски език, за да бъде разпространен в повече страни, представяйки цветните, чисти и мъдри послания, феерията от цветове и истории за добротворство, вдъхновени от раждането на Божия Син.
В книгата са отпечатани творбите на възпитаниците на „Колорит“ Никола Ангелов, Дивна Обретенова, Елеонора Герганова, Ивайла Петрова, Радослава Панкова, Марияна Кръстева и Николай Николов. Сборникът излиза дни преди Великден, за да направи радостни и щастливи всички, които се докоснат до неговите страници.

Подобни новини

Back to top button