ЗдравеОбразование

Проекти на плевенски училища са номинирани за втора фаза на конкурса „Посланици на здравето“

60 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са допуснати до участие в XIII-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”. Конкурсът се организира от Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на околната среда и водите, Министерството на младежта и спорта, Министерството на културата, Офиса на Световната здравна организация за България, Българския младежки Червен кръст и Националния център по обществено здраве и анализи.
Целта на конкурса е превенция на поведенческите рискови за здравето фактори, свързани с нeздравословното хранене, ниската физическа активност, злоупотребата с алкохол и тютюнопушенето.
Деца и младежи от плевенски училища и гимназии за пореден път се включват успешно в хубавата инициатива. Сред номинираните за по-нататъшно участие в първа възрастова група 1-4 клас са проектите на ОУ „Петър Берон“ „Здравето е най-голямото богатство“, с ръководител г-жа Ваня Дражева и на НУ „Отец Паисий“ „Здравето е моят избор“, с ръководител г-жа Албена Декова. Във възрастова група 8-12 клас са номинирани проектът „Храната – наш Приятел, движението – наш Съюзник“ на Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици в Плевен, ръководител г-жа Людмила Бояджиева и „Творителница за здраве 2021 г.“ на ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване в Плевен, с ръководител г-жа Невена Арабаджиева.
Да отбележим, че съгласно регламента допуснатите проекти са 60, като в категорията от 1-ви до 4-ти клас са допуснати 20 проекта; от 5-ти до 7-ми клас – 17 проекта и от 8-ми до 12-ти клас – 23 проекта.
Списъците с номинираните проекти, допуснати до участие във втора фаза на конкурса са публикувани на адрес: https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/60-proekta-sa-dopusnati-do-uchastie-v-xiii-izdanie/

Подобни новини

Back to top button