Без категория

Пак ограничават движението на тежки камиони по „Хемус“ през почивните дни

Утре – 1 декември /петък/, от 14 ч. до 20 ч. и в събота /2 декември/ от 8 ч. до 11 ч. ще бъде ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 т от 30-ти до 47-ми км на АМ „Хемус“ в посока Варна. Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут при 30-ти км на АМ „Хемус“ по пътна връзка „Витинска река“, ще продължава по път I-1 София – Ботевград и път II-17 до пътен възел „Ботевград“ при 47-ми км на АМ „Хемус“. При необходимост, в зависимост от метеорологичните условия и интензивността на трафика, движението на МПС над 12 т ще се пренасочва и от пътен възел „Правец“ /при 52-ри км/ по път I-3 Ботевград – Ябланица и ще се връща отново на магистралата при пътен възел „Осиковска Лакавица“ /при 60-ти км/.

Временното ограничение в движението е за оптимизиране на трафика по автомагистрала „Хемус“ в района на тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ преди предстоящите почивни дни, когато много хора тръгват на път. 

В неделя /3 декември/ от 14 ч. до 20 ч. ще бъде ограничено движението на тежкотоварните автомобили над 12 т от 60-ти до 52-ри км на АМ „Хемус“ в посока София. Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут от пътен възел „Осиковска Лакавица“ /при 60-ти км/ по път I-3 Ботевград – Ябланица и ще се връща на магистралата по пътен възел „Правец“ /при 52-ри км/. При необходимост, в зависимост от метеорологичните условия и интензивността на трафика, движението на МПС над 12 т ще се пренасочва и от пътен възел „Ботевград“ /при 47-ми км/ по път II-17 и по път I-1 София – Ботевград до пътна връзка „Витинска река“ /при 30-ти км/ на АМ „Хемус“.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение и указанията на служителите на „Пътна полиция“, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.

Подобни новини

Back to top button