Изкуство

Планиран за Деня на народните будители, спектакълът „Който учи, ще сполучи“ ще се състои в навечерието на 24 май

„Който учи, ще сполучи“ – спектакълът, който се реализира по проект към Раздел 3 в Културния календар на Община Плевен, ще се състои на 17 май, съобщават от читалище „Съгласие”. Заради пандемията, спектакълът не можа да се осъществи миналата година, както беше заложен по проект. Декори, костюми, предпремиерна подготовка – всичко беше готово. Но… Вместо за Деня на народните будители, както беше заложен първончалано, спектакълът ще бъде представен пред публика по повод 24 май. Началото е 19 часа, в зала „Емил Димитров“ при спазване на епидемичните мерки. Входът е безплатен, но местата са ограничени. Спектакълът ще бъде заснет на видео и ще достигне до възможно най-голяма аудиотория.
Спектакълът е на училищна тематика и чрез симбиоза от песни и танци засяга всички аспекти от училищния живот. Във времето на изолация и на извънредна епидемична обстановка, на децата най-много липсваха тези забавни моменти в училище.
В спектакъла с изпълнения се включват трите състава на НЧ „Съгласие 1869“ – Вокална група „Арлекино“, Балетна школа, Фолклорен ансамбъл „Мизия“. Подбрани са български песни с училищна тематика, като на финал ще прозвучи нова авторска песен, записана специално за целта с ВГ „Арлекино“ „Буквите” – по музика и аранжимент на Георги Милтиядов и текст на Саня Табакова. По този начин ще се постави и акцентът в спектакъла – без писменост ние не бихме били това, което сме. Весели детски истории, пресъздадени чрез музика, песен и танц, ще припомнят за приятните моменти от училищния живот, от които децата бяха лишени по времето на епидемията от коронавирус, както и нетърпението отново да бъдат преживени тези емоции, когато всичко лошо свърши. Концертът е и благодарност и поклон към учителите.

Подобни новини

Back to top button