Бойни

6 златни, 4 сребърни и 8 бронзови медала за състезателите на Шотокан карате клуб „Спартак 14“

На 24 и 25 април в София се проведе Национално първенство по Шотокан карате-до за юноши, младежи, мъже и жени, съобщават от Шотокан карате клуб „Спартак 14“. В новата многофункционална спортна зала на НСА се събраха 297 състезатели от 24 клуба.
Плевенскияш клуб „Спартак 14“ взе участие с 22 състезатели. От надпреварите във всички възрасти и дисциплини състезателите на клуба спечелиха 18 медала – 6 златни, 4 сребърни и 8 бронзови.
Златен медал при мъже в дисциплината Мастърс спечели Ивайло Боев.
Това е най-престижната дисциплина в първенството. Тя обединява двете състезателни дисциплини – шотокан ката и шобу кумите. Състезателите първо изпълняват ката, а след това провеждат двубой в шобу кумите със съответния опонент по жребии. Победата се определя според уменията и в двете дисциплини комплексно. Ивайло донесе за Плевен и клуба си най-престижното отличие за 2021 г. в Шотокан карате-до.
Със златни медали се завърнаха още:
Даяна Дерекова – девойки 14-15 г. в дисциплината ката. Даяна е ученичка на Спортно училище „Г.Бенковски„ и за втора година е финалистка в дисциплината.
Максимилиан Рупчански – юноши 14-15 г. в дисциплината ката. Максимилиан спечели и сребърен медал в шобу кумите. Също ученик на Спортно училище.
Елица Станчева – девойки 16-17 г. в дисциплината ката. Елица спечели и бронзов медал в шобу кумите.
Стефани Иванова – девойки 12-13 г., дисциплина шобу кумите. Стефани затвърди своята позиция от 2020 г. – на най-високото място на стълбичката.
Илхан Василев – юноши 16-17 г., дисциплина Шобу кумите. Илхан също е ученик на Спортно училище.
Сребърни медали:
Тихомир Тодоров – юноши 12-13 г., дисциплина шотокан ката. Тихомир е дългогодишен състезател на клуба и ученик в Спортно училище, освен шампион е и един от отличниците на училището.
Амира Абулибде – девойки 12-13 г., дисциплина шобу кумите. След 2 победи и 1 загуба на финала , Амира дебютира в новата възрастова група.
Отборно ката юноши+девойки 16-20 г. в състав : Тихомир Тодоров, Гергана Атанасова и Елица Станчева
Бронзови медали:
Станислав Станчев – юноши 12-13 г., дисциплина шобу кумите
Великослав Василев – юноши 14-15 г., дисциплина шобу кумите
Росица Донева – девойки 12-13 г., дисциплина шобу кумите
Гергана Атанасова – девойки 16-17 г., дисциплина ката
Отборно ката момчета 12-15 г. в състав: Йонан Михайлов, Петър Станчев, Станислав Станчев
Отборно ката юноши+девойки 12-15 г. в състав: Росица Донева, Йоан Тонов, Станислав Станчев
Отборно кумите момчета 14-15 г. в състав: Мариян Тодоров, Максимилиан Рупчански и Великослав Василев

Старши-треньорът на клуба Милена Кирниколова акцентира на усилията, положени от Маринела Петрова и Бетина Кисьова за отличното представяне на състезателите на тазгодишните национални първенства. Тя обърна внимание върху труда и постоянството на състезателите, положени въпреки ограниченията за спортуване.
В края на месец юни клубът ще осъществи прием на ученици в Спортно училище – Плевен, спортен профил „Шотокан карате-до“. Изпитът е за ученици от 4, 5 и 6 клас. През месец август е вторият тур на приемните изпити за незаетите места от 5 до 9 клас. В момента в Спортно училище се обучават 14 ученика по спорта Шотокан карате-до, които имат отлични постижения на национално и международно ниво.

Подобни новини

Back to top button