Религия

Участниците във „Великденска работилница“ се докоснаха до вековни традиции и обичаи

В навечерието на Великден – най-големия Християнски празник, който носи посланието за силата на вярата и надеждата у хората за по-добро бъдеще, екипът на Центъра за обществена подкрепа в Левски организира с доброволци „Великденска работилница“ за изработване на великденски картички и сувенири.
Участниците се докоснаха до традициите и обичаите, спазвани от векове за празника. Обогатиха своите представи за интересни стари техники за боядисване на яйцата, когато не е имало боя, за смисълът и символиката, които носят цветовете на яйцата. Научиха любопитни факти за празника по света. Разказаха интересни случки от семейните празници.
Развихриха въображението си и изработиха декоративни украси по свой вкус и предпочитания. Сътвориха шарени яйца, красиви кошнички, украси, картички и венци. Всички се увериха, че има какво да научат един от друг и да се забавляват заедно. Празникът завърши с изложба на пъстрите шарени творения, с много усмивки, веселие и с пожелание за светли великденски празници.

Подобни новини

Back to top button