Проблеми

Започва основен ремонт на подхода към Скобелев парк музей и на пешеходното пространство на бул. „Ген. Скобелев”

Сред най-важните инвестиционни намерения на Община Плевен за тази година е основният ремонт на подхода към Скобелев парк музей и пешеходното пространство на бул. „Ген. Скобелев”. Съгласно изготвеният цялостен проект, който е на стойност 4 191 975.94 лева с ДДС, ще бъде извършен цялостен демонтаж на съществуващата настилка от полиран мрамор и полагане на нова настилка от термолющен гранит; изграждане на поливна система; реконструкция на съществуващия водопровод; изграждане на нов дъждовен колектор, осигуряване на достъпна среда; озеленяване; подмяна на осветителните тела с нови; изграждане на детска площадка и фитнес на открито.
Реконструкцията трябва да се извърши в два етапа. Първият включва участъка от паметника Майка България до входа на Скобелевия парк. Необходимите средства в размер на 584 120 лева се осигуряват от предоставените с Постановление на Министерския съвет 700 000 лева по повод годишнина от Плевенската епопея.
През месец май ще започне и конструктивното укрепване и възстановяване на сградата на ХГ „Илия Бешков”, която се намира на бул. „Скобелев”. Високи подпочвени води са образували в основите на зданието кухини (каверни). По тази причина в галерията ще бъдат демонтирани подовите настилки от мраморни плочи и ще бъде извършено заздравяване на земната основа чрез инжекционен монтаж, ще бъдат изпълнени нови стоманобетонни плочи и ще бъде сменена дограмата. Стойността на дейностите е 389 458.67 лева с ДДС, срокът за завършване на обекта е 110 дни.

Подобни новини

Back to top button