Проблеми

В края на септември трябва да приключи основната реконструкция на пътния надлез към жк „Сторгозия”

През май 2021 година започва генерален ремонт на пътния надлез, водещ към жк „Сторгозия”. Съоръжението, което е най-пряката връзка от централната част на града към квартала и поради това е с много натоварено движение, е старо и се нуждае от конструктивно укрепване.
При дейностите ще бъде изпълнен изравнителен пласт бетон клас С25/30, ще бъде монтиран нов стоманен парапет с височина 1.10 м и стоманена предпазна ограда със степен на задържане и зона на действие върху тротоарите, ще се положи нова битумна хидроизолация в зоната на пътното платно, защитно (импрегниращо) покритие на тротоарните блокове, настилка от плътен асфалтобетон, защитна система срещу карбонизация по долната повърхност на връхната конструкция и ригелните конзоли, ще бъде извършено конструктивно укрепване, ще се направят нови дилатационни фуги и ще се монтират нови отводнители.
Стойността на ремонта е 1 000 205.94 лева с ДДС. Сумата се осигурява от спестените европейски средства след проведени от Община Плевен процедури по обществени поръчки в рамките на Програмния период 2014-2020 г.
Срокът за изпълнение на реконструкцията е 150 дни, или 5 месеца. За периода ще бъде създадена временна организация на движение. Идващите от посока София ще влизат в града през жк „Сторгозия”, а потокът към столицата ще бъде извеждан през околовръстното шосе Русе-София. Основната част пътни превозни средства ще стига до квартала по ул. „Лозенка”, която вече е ремонтирана, за да поеме по-голямото натоварване. За тролейбусния транспорт ще бъде направен пътен преход през зеленото разделително пространство след колелото за идващите от централната част тролеи, след който те ще се включват във въведено двупосочно движение от и за „Сторгозия”.
Даваме си сметка, че ремонтните дейности на пътния надлез и тези в Автогара Плевен, които ще се извършват паралелно и заради които също ще бъде въведена временна организация на движение, ще създадат неудобства на гражданите, но рехабилитацията на тези обекти е неотложна и от особена важност, коментира кметът Георг Спартански. Ефектът от тях освен естетизация цели най-вече сигурност, безопасност, удобство, а при Автогара Плевен има и финансово изражение след лицензирането й, допълни той.

Подобни новини

Back to top button