Полиция

Масово шофиране на пияни по празниците – трима в Левски и по един в Пордим, в Гулянци, в Долна Митрополия, в Николаево

На 30 април 2021 година около 13:05 часа на улица „Васил Априлов“ в Левски, в рамките на специализирана операция „Алкохол, наркотици и неправоспособност“, е спрян лек автомобил „Мазда“. Установена е самоличността на водача – 51-годишен местен жител. При извършената проверка по надлежния ред с техническо средство „Дрегер алкотест 7510“, уредът e отчел над 1.2 промила алкохол. Издаден е талон за медицинско изследване и 51-годишният е дал кръв за лабораторен анализ във ФСМП – Левски. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Нарушителят е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Работата по случая продължава разследващ полицай.
На 1 май 2021 година в РУ – Пордим е започнато бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. На същата дата в 9:10 часа на първокласен път I-3 е засечен автомобил, управляван от водач в нетрезво състояние. Установено е, че 43-годишен се придвижва към областния град с лек автомобил „Хюндай“ с концентрация на алкохол над 1.2 промила. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. Сезирана е прокуратурата в Плевен и работата по случая продължава.
На 1 май 2021 година в РУ – Гулянци е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал.1 от НК. Около 10 часа същия ден в Гулянци при проверка с техническо средство е установено, че водачът на „Пежо“ – 26-годишен местен жител е зад волана с над 1.2 промила алкохолна концентрация. Издаден е талон за медицинско изследване, но нарушителят не е дал кръв за лабораторен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Сезирана е прокуратурата. Продължава работа разследващ полицай.
Отново на 1 май 2021 година в 12:24 часа в Долна Митрополия на кръстовището на улица „Св. Св. Кирил и Методий“ и „Трети март“ е спрян „Фолксваген“. От извършената проверка с алкотест „Дрегер 7510“ е установено, че водачът – 50-годишен, управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят е дал кръв в ЦСМП – Плевен за анализ. Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор в Районна прокуратура – Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.
На 2 май 2021 година около 1 часа след полунощ служителите на РУ – Левски спират движещ се по улица „Александър Стамболийски“ „Фиат Пунто“. При извършената проверка на водача – 24-годишен от Козар Белене, с техническо средство „Дрегер алкотест 7510“, уредът e отчел над 1.2 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. Издаден е талон за медицинско изследване, като шофьорът е дал кръв за медицинско изследване в ФСМП – Левски. 24-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Уведомен е прокурор при Районна прокуратура – Плевен. Работата по случая продължава.
На 3 май 2021 година в 0:20 часа в Николаево е проверен 45-годишен като водач на лек автомобил „Ленд Ровър Фриландер“. Установено е, че мъжът управлява с концентрация на алкохол в издишания въздух над 1.2 промила. Пробата е взета по надлежния ред с техническо средство „Дрегер алкотест 7510“. Издаден е талон за медицинско изследване. Водачът е дал кръв за лабораторен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Работата продължава.
На 4 май 2020 година около 7:40 часа в Левски по улица „Княз Борис“ се придвижвал лек автомобил „Волво“, управляван от 35-годишен. Водачът е проверен с техническо средство за наличие на алкохол и пробата е показала, че е зад волана в нетрезво състояние. Уредът е отчел над 1.2 промила.35-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Издаден е талон за кръвна проба. Образувано е бързо производство по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК. Материалите са докладвани в Районна прокуратура – Плевен. Продължава работата по случая.

Подобни новини

Back to top button