Полиция

Трима бяха заловени да шофират след употреба на наркотици

На 30 април 2021 година около 16:10 часа в Плевен ж-к „Дружба“ при полицейска проверка е установено, че 36-годишен е зад волана на „Фолксваген Голф“ след и под въздействието на наркотици. Служители на сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР – Плевен са тествали шофьора с техническо средство „Дрегер дръг тест-5000″ и уредът е отчел положителна проба за наличие на метадон. 36-годишният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор в РП – Плевен за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Образувано е бързо производство и работата продължава.
На 3 май 2021 година около 14:30 часа в парк „Кайлъка“ е спрян за проверка лек автомобил „Опел Корса“, управляван от 35-годишен плевенчанин. При извършената проба с техническо средство „Дрегер-5000“ уредът е отчел положителна проба на наркотично вещество метаамфетамин. Издаден е талон за медицински изследване. 35-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. По образуваното досъдебно производство продължават работа служители от Първо РУ – Плевен.
На 4 май 2021 година около 14 часа в областния град на булевард „Христо Ботев“ е спрян за проверка лек автомобил „Рено Клио“. Техническото средство „Дрегер дръгтест – 5000“ е отчело положителна проба на метаамфетамин и метадон. Издаден е талон за медицинско изследване, но нарушителят е отказал да даде кръв за анализ. Той е задържан за срок до 24 часа. За престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК е образувано бързо производство и материалите са внесени в РП – Плевен по компетентност.

Подобни новини

Back to top button