Водещи новиниИзбориСтраната

(обновена) ИТН със самостоятелен кабинет, премиер – Николай Василев от НДСВ, без екологично министерство

„Има такъв народ“ предлага собствен състав на правителство, без коалиция, обяви Слави Трифонов от ефира на ТВ 7/8:
министър-председател – Николай Василев
вицепремиер и министър на икономиката (2001-2003 г.), зам.-министър-председател и министър на транспорта и съобщенията (2003-2005 г.) в правителството на НДСВ, ДПС и „Новото време“ и министър на държавната администрация и административната реформа (2005-2009 г.) в правителството на БСП, ДПС и НДСВ.
вицепремиер и министър на вътрешните работи – проф. Николай Радулов
завършил Академията на МВР и Военна академия „Г.С. Раковски“ с допълнителна квалификация в САЩ и Великобритания, доктор по философия и Национална сигурност, преподавател по национална и международна сигурност, автор на публикации по темата.
вицепремиер и министър на външните работи – Ради Найденов
учил международни отношения в УНСС, специализирал в Германия, Франция и САЩ, министър на външните работи в първото служебно правителство на Румен Радев през 2017 г., дипломат, дългогодишен посланик в Австрия и Германия, извънреден и пълномощен посланик в Швейцария, ръководител на посолството в Берн.
министър на финансите – Мария Бойчинова
икономист и финансист, завършила колежа „Vassar“ (Васар) в Ню Йорк, учила в Лондонското училище по икономика и политически науки, притежава професионална акредитация на сертифициран финансов аналитик, започва кариерата си на Уолстрийт в компаниите „Мерил Линч“ (Merrill Lynch) и Джей Пи Морган (J.P. Morgan).
министър на икономиката – Любомир Дацов
бивш зам.-министър на финансите в два кабинета от 2003 г. до 2009 г., отговарял е за изготвянето на държавния бюджет, икономист и финансист, магистър по планиране и прогнозиране на икономическите системи от УНСС, работил е в Министерството на финансите на позициите експерт, началник на отдел и съветник по фискалните въпроси, преподавал е публични финанси в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
министър на образованието – Наталия Митева
завършила Колумбийския колеж в Южна Каролина, има магистратура по публични политики от университета в Мериленд, САЩ, допълнителни квалификации от Колумбийския университет и бизнес департамента на университета в Оксфорд, Англия, с близо десетгодишен опит в сферата на образованието и иновациите в преподаването, работи с Колумбийския университет в Ню Йорк за ефективните технологии за преподаване.
министър на енергетиката – Красимир Ненов
икономист и финансист с бакалавърска степен по икономика в университета в Арканзас, САЩ, има магистърска степен по стопанско управление от университета Корнел (Cornell), САЩ и магистърска степен по бизнес администрация от университета в Льовен, Белгия, търговски мениджър и директор в големи енергийни компании в България и Русия, изпълнителен директор на ТЕЦ „Контур Глобал Марица Изток 3“.
министър на здравеопазването – Велислава Петрова
имунолог, учила в университета в Бристол и университета в Кеймбридж, с докторска степен по „Биологични науки, вирусология и имунология“, старши мениджър в екипа по здравна политика в Глобалния алианс за ваксини и имунизации в Женева.
министър на регионалното развитие и благоустройството – Михаела Лашова
притежава магистърска степен по „Финансов мениджмънт“ от „Сити Юнивърсити“ (City University), Сиатъл, САЩ и бакалавърска степен по „Финанси“ от University of Illinois в Чикаго, САЩ, заема ръководни позиции в престижни финансови компании. Посланик на кралската институция на оторизираните оценители за България, Македония и Сърбия.
министър на транспорта – Христо Алексиев
бивш министър на транспорта в служебното правителство на Румен Радев от 2017 г., магистър по „Икономика“, бакалавър по „Политология“, с допълнителни квалификации от „Импириъл Колидж“, Лондон, Оксфордски университет, APMG, икономически експерт и консултант, ръководил е успешната реализация на едни от най-големите инфраструктурни проекти в транспортния сектор.
министър на туризма – Ивайло Кожухаров
притежава бакалавърска и магистърска степен по „Икономика и организация на туризма“ от Икономическия университет във Варна и магистратура по „Маркетинг“ в УНСС, София, изпълнителен директор на българска хотелска верига, основател е на консултантската компания Hotel Experts BG, член на Управителния съвет и съучредител на „Българска асоциация на Професионалистите в мениджмънта на хотели“, член на контролния съвет към Националния борд по туризъм.
министър на земеделието – Пламен Абровски
работил е пет години в постоянното представителство на България в Брюксел с ресор „Директни плащания“, в Програма за развитие на селските райони, държавни помощи и горски сектор, експерт в Института по агростратегии и иновации и юрисконсулт в Българската агенция по безопасност на храните, главен сътрудник по „Управление на Европейски програми и проекти“ в отдел „Оценка на проекти и договаряне“, Главна дирекция „Оперативна програма околна среда“.
министър на отбраната – Теодора Генчовска
възпитаник на Военната академия с допълнителни квалификации в Германия, Италия, Великобритания и САЩ, кариерата ? започва в генералния щаб на Българската армия, преминава през всички нива и става началник на отдел „НАТО и ЕС“ в министерството.
министър на труда, социалната и демографска политика – Лилия Иванова
завършила „Право“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, с допълнителни квалификации по банково право в Линц, практика за адвокати в Бон, специализации в областта на административната реформа и устойчивото развитие в Мадрид, Лондон, Бирмингам, Барселона.
министър на културата – Станислава Армутлиева
управител на музикалната компания „Вирджиния Рекърдс“ от 1991 г., председател на Управителния съвет на Българската асоциация на музикалните продуценти, след фалита на Корпоративна търговска банка става известно, че управляваният от Армутлиева оператор на авторски права за музика ПРОФОН има депозит от 10 млн. лв. в банката.
министър на правосъдието – Петър Илиев
главен асистент в Юридическия факултет на Софийския Университет „Св. Климент Охридски“, преподавател по „Конституционно право“, „Организация на правозащитните институции“ и „Правата на човека в юриспруденцията на българските съдилища“, завършил е магистратура и притежава докторска степен по право в СУ „Св. Климент Охридски“, специализирал е „Английско търговско право“ и „Право на Европейския съюз“ в Бъкингамски университет, Великобритания, както и американско търговско право в Ню Йорк, САЩ, адвокат на годината през 2019 г., основател и управляващ съдружник на Адвокатско дружество „Илиев и Партньoри“. 
министър на младежта и спорта – Радостин Василев
част от юридическия екип на ЦСКА след 2008 г. при управлението на Александър Томов и „Титан“, за кратко помага ЦСКА под ръководството на Гриша Ганчев, собственик на кантора „Василев енд ко консултинг“, с която участва в защитата на Федерацията по вдигане на тежести след тежкия допинг скандал – дело, приключило с глоба от 250 хил. долара за България, подпомага кандидатурата на Любослав Пенев за президент на БФС, водач на листата на ИТН в Плевен, председател на  правната комисия в 45 парламент, участва в създаването на новия изборен кодекс.
министър без портфейл по ромските въпроси – д-р Антония Валентинова
лекар-анестезиолог, завършила Медицинския университет в София, работи като лекар ординатор в Спешна помощ, лекар-специализант по анестезиология и интензивно лечение, от ромски произход.
Прави впечатление, че в проекто- кабинета не е предвидено да има министерство на еколкогията.
Бяха обявени и някои от приоритетите на кабинета:
Построяване на необходимия брой детски градини
Построяване на чисто нова детска болница
Закупуване на хеликоптери за медицински цели
Концесиониране и построяване на всички останали магистрали
Закупуване на до 1 млн. таблети и лаптопи за всички ученици и учители
Приватизация на ББР – 51% на стратегически инвеститор, 49% – на борсата
Прозрачност при обществени поръчки
Без милиарди, платени авансово на изпълнители
Ремонти да не се представят за аварийни за заобикаляне на обществените поръчки
Външни членове в комисиите по обществени поръчки
Бързи съкращения в държавната администрация и дигитализация на услугите
Мажоритарен вот
Електронно гласуване
1 лев партийна субсидия
Закриване на спецсъда и спецпрокуратурата
Пускане на газовия интерконектор
Потвърждаване на намеренията на България за членство в ОССЕ, еврозоната, Шенген
Заявление за членство в Европейската космическа агенция с цел изпращане на двама български (мъж и жена) и един северомакедонски астронавт в космоса.
Очаквайте подробности

Подобни новини

Back to top button