ИзкуствоЛичности

Маестро Пламен Джуров ще получи званието „Почетен гражданин на Плевен“ на празника на града 15 май

Званието „Почетен гражданин на Община Плевен“ на маестро Пламен Джуров ще бъде връчено тържествено на празничния за Плевен 15 май, съобщават от общинската администрация. Това ще стане в рамките на обявения тържествен ритуал от 11 часа на централния площад „Възраждане“.
Званието „Почетен гражданин на Община Плевен” на маестро Пламен Джуров ще бъде връчено от председателя на Общинския съвет Мартин Митев и кмета на Общината Георг Спартански. Маестро Джуров ще получи Златна почетна значка и Почетна грамота.
С Решение №162 от 30.04.2020 г. на Общински съвет – Плевен, маестро Пламен Джуров е удостоен със званието „Почетен гражданин на Община Плевен“ за изключителен принос и постижения в областта на изкуството и утвърждаване името на родния град. Съгласно Наредба №11 за символиката, знаците, официалните празници и отличията на Община Плевен, почетното звание се връчва на 15 май – Празника на Плевен. Усложнената епидемиологична обстановка обаче отложи с близо година връчването на званието на маестро Джуров.

Подобни новини

Back to top button