Изкуство

Маестро Пламен Джуров официално получи званието „Почетен гражданин на Плевен“

На тържествен ритуал на централния площад „Възраждане“ в празничния за Плевен 15 май проф. Пламен Джуров получи официално званието „Почетен гражданин на Община Плевен“. Почетното отличие му бе връчено от председателя на Общинския съвет Мартин Митев и кмета на Общината Георг Спартански.
С Решение №162 от 30.04.2020 г. на Общински съвет – Плевен,  маестро Пламен Джуров е удостоен със званието „Почетен гражданин на Община Плевен“ за изключителен принос и постижения в областта на изкуството и утвърждаване името на родния град. Съгласно Наредба №11 за символиката, знаците, официалните празници и отличията на Община Плевен, почетното звание се връчва на 15 май – Празника на Плевен. Усложнената епидемиологична обстановка  обаче отложи с близо година връчването на званието на маестро Джуров.
„Всички познаваме таланта на маестро Пламен Джуров. Горд съм, че в негово лице Плевен има такъв достоен посланик“, заяви при връчване на званието Мартин Митев.
Проф. Пламен Джуров получи Златна почетна значка на Община Плевен и Почетна грамота. Развълнуван той благодари на Общинския съвет, на Община Плевен и на вносителите на предложението за високото отличие и заяви, че където и да е бил по света винаги носи в съзнанието и разума си своето родно място.

Подобни новини

Back to top button