Изкуство

„Който учи, ще сполучи” – бурни аплодисменти, поздрави и забавляваща се, усмихната публика

Поредният общ спектакъл на формациите при Народно читалище „Съгласие 1869“ в Плевен – „Който учи, ще сполучи”, надмина очакванията за успеха, който предвиждахме за него, горди са от екипа на читалището. Бурни аплодисменти, поздрави и забавляваща се, усмихната публика – това е най-голямата награда за положения труд от реализаторите на проекта и най-вече от участниците – децата на Плевен! Чакането си струваше, а основното послание – прието.
Концертът трябваше да се осъществи миналата година и с него да бъде отбелязан 1-ви ноември – Денят на народните будители. Коронавирусът и мерките, свързани с него, попречиха това да стане. Седмица преди премиерата залите бяха затворени и спектакълът се отложи. Днес всички – най-вече участниците, които са над 80, са щастливи, че реализираха спектакъла и то в навечерието на светлия празник, с който честваме българската просвета, култура и писменост – 24 май.


Заслужени аплодисменти за: Вокална група „Арлекино“ с ръководители Анелия Дечева и Виолета Боянова, Балетна школа с главен художествен ръководител Маня Николова и преподаватели Валя Козовска, Оля Стоянова и Вилиана Тодорова, Фолклорен ансамбъл „Мизия“ с художествени ръководители Михаил Денев и Биляна Денева; за водещата, която е и автор на сценария – Виолета Боянова, за сценариста – Иван Велчев – Йово, който създаде неповторимата атмосфера на сцената; за онези, които стояха зад пулта и прожекторите, правеха прически и грим, връзваха пачки и панделки, изпипваха всеки детайл, за да може на сцената да видим завършения професионално продукт.Публиката се забавлява на подбрани български песни с училищна тематика, като на финал прозвуча нова авторска песен, записана специално за спектакъла с Вокална група „Арлекино“ – „Буквите” по музика на Георги Милтиядов и текст на Саня Табакова. Това е и акцентът в спектакъла – без писменост ние не бихме били това, което сме. Весели детски истории, пресъздадени чрез музика, песен и танц, припомнят за приятните моменти от училищния живот, от които децата бяха лишени по времето на епидемията от коронавирус, както и нетърпението отново да бъдат преживени тези емоции, когато всичко лошо свърши. Концертът е и благодарност и поклон към всички учители.

Подобни новини

Back to top button