Армия

CSM Ханс Юрген Штарк – главен сержант на НАТО, посети ВВВУ „Георги Бенковски“

Главният сержант на Съвместното командване на силите – Неапол CSM Ханс Юрген Штарк (на снимката вдясно) е на работно посещение в Министерство на отбраната и структури на Българската армия. Във вторник, 18 май 2021 година той посети Професионалния сержантски колеж – ВВС към ВВВУ „Георги Бенковски“, съобщават от военното училище.
Целта на посещението е да се запознае с тенденциите в развитието на сержантския корпус в България, укрепване и задълбочаване на работните взаимоотношения между главните сержанти на оперативно и стратегическо ниво в Българската армия и командванията на НАТО, провеждане на методически срещи със сержантския състав в професионалните сержантски колежи, обсъждане на често срещани въпроси свързани с професионалното развитие, обучението и подготовката на военнослужещите.
Главен сержант CSM Штарк бе запознат накратко с историята на Училището и със спецификата на дейността на Професионалния сержантски колеж – ВВС от заместник-началника по професионалното образование и международното сътрудничество на ВВВУ „Георги Бенковски“ полковник Андриян Колев. Последва среща с директора на ПСК-ВВС офицерски кандидат Любен Василев и инструкторския състав, посещение на новите кабинети за обучение. Гостът присъства и на занятие по „Такическа подготовка“ със сержанти от ВВС.
Обсъдени са идеи за развитието на бъдещи съвместни инициативи в областта на обучението и развитието на сержантския състав от ВВС в армиите на страните –членки на НАТО. Гостът е съпровождан от главния сержант на Българската армия старшина Калин Крумов.
В културната програма на визитата на CSM Штарк бе и запознаване с историята на Плевен и посещение на Панорама „Плевенска епопея-1877“.

Подобни новини

Back to top button