ЗабавленияОбразование

Танци, музика, настроение и много подаръци по повод 50-годишният юбилей на Детска градина „Гергана“

С празничен спектакъл и с много приятели Детска градина „Гергана“ в Плевен отпразнува своя 50-годишен юбилей. Празникът, подготвен по този повод от малките артисти с много труд, започна с посрещане на знамето и с добре дошли към гостите, сред които бяха председателят на Общинския съвет Мартин Митев, кметът на Общината Георг Спартански, представители на отдел „Образование и младежки дейности“ към местната управа, директори на детски заведения и партньори на рожденика. С танци, музика и много настроение децата представиха наученото в детската градина и си пожелаха щастливо и безгрижно детство.
За своя 50-ти рожден ден екипът на „Гергана” с директор Таня Каменова и децата получиха много поздравления и подаръци. От името на Общинския съвет Мартин Митев подари комплект с книги – любими български народни приказки, обичани детски стихотворения и гатанки. „Благодаря от сърце за поканата да бъда гост на вашия празник. Този рожден ден е още по-хубав, защото се случва дни преди един от най-важните български празници – Денят на светите братя Кирил и Методий, тези, на които дължим нашето четмо и писмо. Благодарение на буквите, които вие тепърва ще научавате, са написани и любимите ни детски приказки, стихотворения и гатанки. Затова днес и моят подарък е такъв – книжки с едни от най-обичаните приказки, гатанки и стихотворения. Пожелавам ви да ги слушате с интерес и да обичате книгите“, обърна се към децата Мартин Митев. Той им пожела да растат здрави, безгрижни и щастливи, да обичат игрите и да радват със знания своите родители, а на екипа на „Гергана“ – все така с любов и отдаденост да се грижи за своите възпитаници.
Поздравление отправи и кметът на Общината Георг Спартански, който по случай юбилея връчи на екипа на детската градина почетния плакет на Общината. Празненството завърши с фоерверки и торта. И с обещанието, че ДГ „Гергана“ продължава да пише своята история с усмивка, детскa глъч, успехи, гордост и професионализъм.

Подобни новини

Back to top button