Образование

Почит и признателност към радетелите за просвещение и духовна култура отдадоха в Левски

Честването на 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в Левски бе ярък израз на почит и признателност към радетелите за просвещение и духовна култура. С „Върви, народе възродени“ започна празникът, докосващ най-светлата струна в сърцето на всеки българин, събра ученици, учители, дейци на просветата и културата, граждани.
Кметът на Община Левски – Любка Александрова поздрави ученици, учители, дейци на културата и просветата, жители и гости на града с празника, който всеки носи в сърцето си – деня на българските букви, деня на българската писменост, просвета, култура, деня на знанието и българския дух. Тя припомни исторически моменти от мистиката и величието при полагането на българската християнска империя, Златния век и славното минало. За Европа това е един цивилизационен етап подарен от българите, за нас българите е символ на духа български в езика, в писмената, символ на величие и значимост за света, повод за истинско самочувствие, подчерта Александрова. „Съхранявайте българският език и българската духовност на многая лета, бъдете горди, че сте българи” пожела Кметът.

Любка Александрова връчи наградите на отличените за постигнати високи успехи. С почетно отличие „Учител на годината 2020/2021“ бе удостоена Севдие Алиева, старши учител в ДГ „Слънце“. Петранка Стефанова, секретар на НЧ „Съзнание 1894“ в Асеновци, бе отличена „За постигнати високи отличния в културната и просветна дейност”, а Любена Стоилкова, ученичка в СУ „Крум Попов“, с отличието „Посланик на Община Левски в Детска мелодия на годината 2020“.
Община Левски награди с грамота и парична премия 9 абитуренти с отличен успех от СУ „Крум Попов” и ПГССТ „ Н. Й. Вапцаров”. Награди, осигурени със съдействието на МКБППМН, за отличен успех през учебната 2020/2021 г. и призови места в творчески конкурси, състезания и олимпиади получиха и 67 ученици.
С красотата, таланта и усмивките, със стихове, песни и танци Децата от Обединената школа по изкуствата към НЧ „Георги Парцалев-1901”, Любена Стоилкова от СУ „Крум Попов”, Мажоретния състав към Спортен клуб „Ви Ес Феерия” с ръководител Соня Дунева, ученици от СУ „Крум Попов”и ОУ „Максим Горки” обагриха празничния ден.

Подобни новини

Back to top button