Полиция

Заловиха трима, седнали зад волана след употреба на наркотици

На 21 май 2021 година около 21:55 часа в Червен бряг при полицейска проверка е установено, че 40-годишен е зад волана на лек автомобил „Фолксваген Пасат“ след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин. 40-годишният е задържан за срок до 24 часа. Издаден е талон за медицинско изследване, но той е отказал да даде кръв за лабораторен анализ. Започнато е бързо производство за извършено престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Уведомен дежурен прокурор в РП – Плевен. Работата продължава разследващ полицай.
На 23 май около 18:30 часа в Койнаре на кръстовище, образувано от улица „Милчо Симеонов“ и улица „Сергей Румянцев“, е спрян „Форд Фокус“. Лекият автомобил е собственост и управляван от 28-годишен от Койнаре. При извършената проверка на водача с техническо средство дрегер „Drug check-3000 stk 6“, е установено, че той управлява под въздействието наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Отказал е да даде кръв за медицинско изследване. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал.3 от НК. Работата продължава разследващ полицай.
На 24 май 2021 година около 15:10 часа в Белене на булевард „България“ е проверен 36-годишен врачанин – водач на лек автомобил „Мерцедес“. Установено е с техническо средство „Drugcheck 3000 stk 6“, че той е зад волана след употреба на тетрахидроканабинол /thc/. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Издаден е талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Уведомена е Районна прокуратура – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

Подобни новини

Back to top button