СпортСтраната

До края на май можем да се предизвикваме с кауза в подкрепа на българското образование

Скачане на въже, каране на колело по пълнолуние, слънчеви поздрави, изкачване на 10 планински върха за 10 уикенда, горене на 10 000 калории за ден, бебеносене, тичане с куче, рафтинг, учене на нови хора, 200 км в софийските паркове. Това са само част от предизвикателствата, които участници в първото благотворително събитие “Предизвикай се с кауза” ще изпълнят на 30 май, съобщават организаторите от фондация “Заедно в час”.
Събитието, което е първо по рода си, провокира всеки желаещ, без значение възрастта и физическата форма, да изпълни лично спортно предизвикателство в подкрепа на българското образование и работата на фондацията. То е вдъхновено от примера на различни хора, които през годините подкрепят различни каузи през физически изпитания – участие в маратони, вело турове из Европа и др.
За участие е необходима само регистрация на сайта https://zaednovchas.bg/sport/, символично дарение за каузата и изпълнение на свободно заявеното предизвикателство до 30 май. В регистрационната форма участниците избират от спортните категории – ходене, бягане, плуване, колоездене, катерене или друга по желание.
Регистрираните участници вече са над 600, като това включва както индивидуални регистрации, така и регистрации на фирми, които се включват с екипни предизвикателства под формата на тиймбилдинг активности. Регистрирани участници има от различни държави в Европа, САЩ и Австралия. От България регистрации има от почти всички области, като най-много регистрирани има от София-град, Пловдив, Русе, Бургас и Варна. От спортните категории най-много са заявките за ходене, следвани от тичане и друго (свободна категория).
Всяка регистрация за “Предизвикай се с кауза” автоматично включва записаните участници и в томбола с над 100 награди от партньори на събитието, които ще бъдат изтеглени след 30 май. Сред наградите има ваучери за приключения, вдъхновяващи книги, спортни артикули, тренировки с професионални инструктори и др. Информацията за наградите непрекъснато се допълва и е достъпна на сайта на събитието.
В събитието с лични предизвикателства се включват и изявени български спортисти. Сред тях са сноубордистката Александра Жекова, гимнастикът Йордан Йовчев, боксьорът Кубрат Пулев, волейболистът Владо Николов, сърфистките Мария Кинкина, Илияна Стоилова и Ели Димитрова, фитнес инструктура Инес Павлова и ултрамаратонеца Краси Георгиев. Сред известните посланици на инициативата са още лица от българското кино и театър.
Фондация “Заедно в час” вече десет години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. “Нов път в преподаването” е първата и най-успешна програма на организацията. Участниците в нея получават специално разработени обучения, менторска подкрепа, учителска правоспособност, намиране на позиция в училище, възможности за кариерно развитие, полезни ресурси, професионални контакти и силни приятелства. През миналата година организацията стартира и втора програма “Училища за пример”, която е насочена към развитие и подкрепа на цели училищни екипи.
“Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация “Америка за България” и е част от глобалната образователна мрежа Teach For All.

Подобни новини

Back to top button