Политика

Комисиите по антикорупция и по безопасност на пътищата са с променен състав

Общинският съвет в Плевен направи промени в състава на две от комисиите, в които членуват съветници с прекратени пълномощия. Решението бе прието на заседанието в четвъртък, 27 май 2021 година, което се провежда в Конферентната зала на сграда „Гена Димитрова“ при спазване на противоепидемичните мерки. Сесията се излъчва в реално време на интернет страницата на ОбС – https://obs.pleven.bg/.
С Решения №341-МИ/16.04.2021 г. и №342-МИ/16.04.2021 г. на Общинска избирателна комисия са прекратени пълномощията на общинските съветници Илиян Йончев и Албена Върбанова, които с Решение №2438-НС/09.04.2021 г. на Централната избирателна комисия бяха обявени за избрани за народни представители в 45-ото Народно събрание. Тези обстоятелства наложиха промени в персоналния състав на комисиите, в които двамата членуваха на местно ниво.
На заседанието си предходния месец местният парламент гласува промени в съставите на постоянните комисии, в които участваха двамата съветници. Днес промени бяха направени и в състава на местната Комисия по Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество. В нея на мястото на Илиян Йончев влиза Моника Чочева. Промяна има и в състава на Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата, където за член бе избрана Толя Първанова.

Подобни новини

Back to top button