Футбол

Четири отбора участваха в Детски футболен турнир, организаторите планират да стане традиционен

Детски футболен турнир, организиран от Общоградското средношколско общежитие (ОСО) в Плевен, събра тази седмица любители на футбола от училища в общината. Инициативата е по идея на екипа на Общежитието и е част от проявите, посветени на 1 юни – Ден на детето.
Четири отбора мериха сили на терена – отборът на домакините от ОСО – Плевен, ръководен от възпитателя Ивайло Христов, млади футболни надежди от СУ „Стоян Заимов“, от ПГ по лозарство и винарство „Александър Стамболийски” в града и представители на Бохот. След оспорвана и емоционална надпревара за състезателите и за публиката, отборът на ОСО – Плевен заслужено се поздрави с първото място. Втори се класираха представителите на Бохот, трети е отборът на СУ „Стоян Заимов“.
„Като организатори и домакини на турнира се радвам, че успяхме да накараме децата да спортуват. Поздравления за страхотното представяне на всички отбори. Във време, когато масово подрастващите прекарват по-голямата част от свободното си време пред мониторите, за нас е важно да покажем, че да се спортува е хубаво. Спорът е здраве, изгражда характера, учи на спортсменство и не на последно място – носи много приятни емоции“, сподели след награждаването Веселка Лилова – директор на Общоградското средношколско общежитие. Тя поздрави участниците с доброто представяне и благодари на екипа, помогнал за успешната реализация на инициативата – „Успяхме да направим всичко това с ентусиазма на новото попълнениe в екипа ни в лицето на педагога Ивайло Христов. Благодарности и за Николай Тодоров за предоставената възможност за реализация на събитието, и не на последно място – благодарност към всички отбори, които се включиха.“
Намерението на организаторите от ОСО – Плевен, е Детският футболен турнир да стане традиционен. Спортните прояви в Общежитието продължават и на 27.05.2021 г. с волейболна надпревара и участие в спортните инициатива на Община Плевен.

Подобни новини

Back to top button