Водещи новиниЗдравеСоциални

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Здравната каса отказа да подкрепи лечението на изтъкнат български педиатър

„С огромна болка ви информираме, че днес, на 1 юни, един от хората, посветили живота си на здравето на плевенските деца и децата на България, посреща празника в интензивното отделение на Онкохематологията в Mедицински Университетски Център в Хановер, Германия. Освен с рядкото си и тежко заболяване, проф. Ваня Недкова трябва да се бори и с отчаянието, и огорчението си в следствие на отказа за финансиране на лечението от НЗОК.“ се казва в писмо, което получихме на редакционната си електронна поща.
Проф. Ваня Недкова е ръководител Катедра Педиатрия в Медицинския университет в Плевен, Началник клиника по Детски болести в УМБАЛ „Д-р Г. Странски“, Републикански консултант по Педиатрия за Централна Северна България.
Позволявам си да ви изпратя отворено писмо от децата на проф. Ваня Недкова – д-р Петър Илиев Коларов и д-р Надя Илиева Коларова-Янева, с което те се обръщат за подкрепа към вас – медиите, като доказан защитник на човешките права пред институциите.
Надяваме се, че с общи усилия ще можем да помогнем на проф. Ваня Недкова отново да се върне към призванието си – да дарява здраве на българските деца от Плевен и цялата страна, и да подготвя бъдещите най-добри педиатри в региона.“ завършва Стоян Генов – подателят на писмото, което получихме.
Всички, които искат да помогнат на един от най-изтъкнатите български медицински специалисти по детско здраве, могат да го направят с превод по следната банкова сметка:
Ваня Недкова Недкова-Коларова
IBAN BG74UBBS88881000067222
BIC UBBSBGSF
Банка: ОББ
При необходимост от допълнителна информация:
Д-р Петър Коларов, +447368244897, [email protected]
Д-р Надя Коларова-Янева, +359885040301, [email protected]

Подобни новини

Back to top button