Забавления

В читалище „Съгласие“ на 1 юни навсякъде грееха усмивки, а забавленията следваха едно след друго

Неизброими и незабравими бяха усмихнатите детски личица на първоюнския празник, организиран от НЧ „Съгласие 1869” в Плевен, информират от читалището. Дъждовната прогноза попречи да се проведе на открито пред сградата на читалището в центъра на града, но и вътре беше достатъчно просторно, за да се веселят всички дошли да се забавляват деца. От сцената в зала „Емил Димитров” своя музикален поздрав към тях отправиха участници в школите при НЧ „Съгласие 1869”. Децата от вокална група „Арлекино”, Балетната школа и фолклорен ансамбъл „Мизия” показаха истински професионализъм, а публиката танцуваше и пееше заедно с тях от залата. Клоунът Шоко (актрисата мариета Калъпова) и специално пристигналия за детския празник Мики Маус задаваха гатанки и раздаваха балони, а снимките за спомен с тях ще усмихват дълго гостите на тържеството.

След веселата част, във фоайето на читалището продължиха забавленията с изработването на картички, в които децата записаха своите мечти, весел грим, рисуване върху фолио… Такива и още по-интересни занимания ще има през цялото лято в НЧ „Съгласие 1869” в Арт чародейницата и в Библиотеката с кака Ани.
Малко по-късно още 40 детски усмивки грейнаха в читалището – на деца от приемни семейства от четири плевенски общини. С огромна радост екипът на „Съгласие“ приюти техния празник в дъждовния ден и станаха „съучастници” на веселия купон, организиран за мачуганите.

Подобни новини

Back to top button