PR и реклама - НПОНПО

Много цвят, мисъл и послания във фотоколажите, получени по проект „Единство“ на „Учебна работилница Европа“

Още един успешен конкурс по европейски проект отчита сдружение „Учебна работилница Европа“. Плевенската неправителствена организация вече може да се похвали с национален обхват. За конкурса по проект „ЕВРОПА – Единство, човешко достойнство и солидарност – просто една мечта?“ са получени есета и стихотворения от 18 населени места. И фотоколажите са с податели от цялата страна. Оригинални, многоцветни и идейни творби са изпратили ученици от 6-и до 9-и клас от Плевен, София, Свиленград и с. Стража, Търговищко.
На първо място журито класира фотоколажа на Александър Гергинов, деветокласник от Професионална гимназия по селско стопанство (ПГСС) „Бузема“ – София (на снимката). Второто място е за кръжок „Сръчни ръчичики“ към народно читалище „Развитие-1926“, с. Стража, област Търговище. Третото място е за Даниел Карачев, 8 Д клас, ОУ „Цветан Спасов“ – Плевен. Има и две поощрения – за Ангел Баръмов, Стефан Филипов и Цветан Фахури от ПГСС „Бузема“ и Рая Тодорова, 8 клас в ЧСУ „Артис“ – София.
Проект „ЕВРОПА – Единство, човешко достойнство и солидарност – просто една мечта? (ЕДИНСТВО)“ се финансира по програма „Европа за гражданите“, мярка „Мрежа от градове“ и се провежда от партньори в Гърция, България, Германия и Румъния. Той има за цел има за цел да обедини граждани от различни класи и социални среди, които чрез иновативни методи: на работни срещи със съвременници, в текстове на есета и стихотворения да споделят спомени за времето на тоталитаризма и диктатурите в своите страни, размисли и идеи за изминалите над 30 години европейско единство.
Младите българи са представили в конкурса за фотоколажи своите виждания за силата на единството и красотата на многообразието, за Деня на Европа, за справянето с COVID пандемията, поводите за историческа гордост в своя град и в своята страна.

Подобни новини

Back to top button