Проблеми

Заради многото инциденти експерти по пътна безопасност ще направят инспекция на трасето край Микре

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Апостол Минчев, директорът на Областно пътно управление – Ловеч инж. Георги Грозданов и представители на ОД на МВР – Ловеч инспектираха участъка от път I-4 Коритна – Севлиево, в района на Микре.
По повод зачестилите пътни инциденти е решено в кратък срок да бъде направена инспекция на трасето от експерти по пътна безопасност, в която ще участват и служители на МВР. Участъкът от първокласния път е в добро експлоатационно състояние. В момента се обновява хоризонталната маркировка. Целогодишно отсечката е с интензивно движение и средно на денонощие по нея преминават около 7 000 моторни превозни средства. Скоростта на движение е до 90 км/ч. Като мярка за ограничаване на пътните инциденти е обсъдена възможността МВР-Ловеч да изиска допълнителни технически средства за контрол на скоростта – допълнителни мобилни и стационарни камери в участъка.
Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат със съобразена скорост, внимателно, разумно и да не предприемат рисково изпреварване.

Подобни новини

Back to top button