БизнесСвета

„Гугъл“ и „Фейсбук“ ще изискват от всички свои служители да се ваксинират

Интернет гигантите „Гугъл“ и „Фейсбук“ обявиха, че ще изискват от всички свои служители, които работят в офисите им, да бъдат ваксинирани, предаде Франс прес, цитирани от БТА.
Задължението при „Гугъл“ ще влезе в сила през следващите седмици в САЩ, а след това ще обхване и други региони в света, каза главният изпълнителен директор Сундар Пичай в комюнике. Той уточни, че правилото няма да важи в страните, където ваксините са трудно достъпни. Предвиждат се и изключения за хората, които не могат да бъдат ваксинирани по медицински причини.
По същия начин „Фейсбук“ ще изисква от „всеки човек, който идва в един от нашите кампуси в САЩ, да бъде ваксиниран“, каза в съобщение за АФП вицепрезидентката на компанията Лори Голър.
През юни социалната мрежа каза, че служителите, които искат да работят на пълен работен ден от дома си, могат да направят заявка за това, ако длъжността им позволява. „Фейсбук“ планира да отвори офисите си с 50 процента капацитет през септември и с пълен капацитет от октомври.
„Гугъл“ съобщи вчера, че датата за официално връщане в офисите е 18 октомври, след като първоначално за такава бе обявен 1 септември. Оттогава около 80 на сто от служителите трябва да работят физически в офис на компанията поне три дни в седмицата. Около 20 на сто от служителите ще продължат да работят от домовете си.

Подобни новини

Back to top button