Образование

На 1 юли 2021 година е двукомпонентният кандидатстудентски изпит за специалностите „Медицина“ и „Фармация“

От 14 до 28 юни 2021 година Медицинският университет в Плевен поставя началото на онлайн прием на кандидатстудентски документи за участие в класирането за бакалавърските специалности и за явяване на изпит и участие в класирането за магистърските специалности, съобщават от Университета. Бакалавърските специалности във Факултет „Здравни грижи“ са „Медицинска сестра“ и „Акушерка“; във Факултет „Обществено здраве“ – „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“, „Опазване и контрол на общественото здраве“ и „Социални дейности в здравеопазването“, а в Медицински колеж – „Медицински лаборант“, „Рентгенов лаборант“, „Помощник-фармацевт“ и „Медицинска козметика“. Висшето училище запазва приема за специалност „Социални дейности“ в платена форма на обучение.
Присъственият кандидатстудентски изпит за магистърските специалности „Медицина“ и „Фармация“ е на 1 юли 2021 година, четвъртък, от 9 часа с настаняване на кандидатите по зали от 8 часа. Изпитът е двукомпонентен и комплексен по биология и химия, със съкратена продължителност и намален обем – общо четири часа.
През изминалата година Университетът проведе целогодишна кандидатстудентска кампания под мотото „Успяваме заедно“. Тя премина с организиране на електронни срещи с кандидат-студенти и повече изпити, които се редуват в онлайн и присъствена форма. Всички присъствени събития са съобразени с динамичната епидемична обстановка в страната и препоръките на отговорните институции, с цел осигуряване на пълна безопасност на кандидат-студентите.

Подобни новини

Back to top button