Полиция

Намериха пико и марихуана при проверка на двама 19- и един 20-годишен в Плевен

На 10 юни 2021 година около 23:30 часа в Плевен на улица „Сторгозия“ служители във Второ РУ – Плевен спират за проверка 19-годишен. Той предава доброволно полиетиленово пликче с размери 6х5 см, съдържащо суха зелена тревиста маса. По негови данни веществото е марихуана за лична употреба с тегло около 1 грам. По случая е образувано бързо производство и е уведомен дежурен прокурор в РП – Плевен. Работа продължава разследващ полицай за престъпление по чл. 354 „а“, ал.3, т.1 от НК.
На 11 юни 2021 година около 15 часа при обход в Плевен на улица „Сан Стефано“ е проверен 19-годишен. Младежът предава с протокол за доброволно предаване хартиен свитък с правоъгълна форма с приблизителни размери 4 х 1 см., съдържащ бяло кристалообразно вещество. От жилището, което обитава, също са предадени с протокол за доброволно предаване полиетиленов плик, с приблизителни размери 17 х 23 см., съдържащ суха зелена тревиста маса с тегло около 20 грама, хартиен свитък с правоъгълна форма с приблизителни размери 3 х 1 см., съдържащ бяло кристалообразно вещество и електронна везна. По данни на мъжа веществата са пико и марихуана. Предстои назначаване на физико – химическа експертиза. Лицето е задържано за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354 „а“ от НК. Уведомен е дежурен прокурор. Продължава работа разследващ полицай.
На 13 юни 2021 година в 16:20 часа в Плевен на улица „Пирин“ при полицейска проверка 20-годишен предава с протокол за доброволно предаване топче с размери 1х2 см, съдържащо зелена тревиста маса. По данни на плевенчанина веществото е марихуана. Той е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Предстоят експертизи на иззетото съдържание. Уведомен е прокурор за престъпление по чл. 354 „а“ от НК. Продължава работа разследващ полицай.

Подобни новини

Back to top button