Забавления

Празници на изкуствата „Парцалев 2021“ – театрални постанови, изложби, танци, Стрийт фест парти

На 16 юни Георги Парцалев щеше да навърши 96 години. Направил своите първи стъпки към голямата сцена в родния град Левски, Пацо, както с обич го наричат приятелите, живее в сърцата с величието на човешката си душа и уникален талант.
Георги Парцалев, любимецът на поколения българи ще събере отново духовно призваните да правят изкуството, да се наслаждават на неговите проявления, да пазят в паметта и сърцата си спомена за човека и актьора Парцалев.
Община Левски и НЧ „Георги Парцалев -1091” канят на „Празници на изкуствата – Парцалев 2021” от 16 до 18 юни в Левски.
На 16 юни на паметната плоча на Георги Парцалев пред читалището в 10:30 часа ще бъдат поднесени цветя.
Изложба на архивни картини „Спомени от 20-ти век“ ще бъде открита след това във фоайето на читалището. Картини, рисувани от различни художници през осемдесетте години на миналия век.
В камерната зала НЧ „Г. Парцалев 1901“ ще бъде оформен кът с част от дарените лични вещи и мебели на актьора, които могат да бъдат разгледани в рамките на празничните дни.
Театралната постановка „Село Бг. Кол“ на театрален състав при НЧ „Георги Парцалев – 1901“ Левски ще бъде представена вечерта от 19 часа. Автор на пиесата е Димитър Златинов, а режисьор Сергей Константинов. Музикално оформление е на Красимир Кръстев, а за осветлението ще се грижи Пламен Пенчев.
„Село Бг. Кол“ е пиеса за обезлюдените села и как хората живеят с надежда, че утрешният ден ще бъде по-добър. В театралната постановка участват Десислава Георгиева, Георги Романов, Калоян Генов, Радослав Славеев, Румен Константинов, Тоня Тодорова и Цанка Михайлова.
На 17 юни от 19 часа самодеен театрален колектив „Георги Парцалев ще представи комедията „Застреляй идиотите!” в салона на НЧ”Георги Парцалев – 1901”
Автор на постановката е Емил Йотовски, а режисьор Веселин Плачков.
„Застреляй идиотите!” е комедия на абсурда, в която нищо не е на мястото си, но всичко седи толкова подредено, че всъщност по-истинско не може и да бъде. Публиката ще се наслади на колоритни образи, тънък хумор с развеселяващи диалози.
На 18 юни от 19:30 часа – танцова програма на Спортен клуб „ВИ ЕС феерия” – Мажоретен състав „Дъга” и Танцова група „Фолклор на етносите”
От 20 часа ще започне Стрийт фест парти с участието на рок група „Изида”, рок група „Земетръс”, Любена Стоилкова и Габриела Нанакова.

Подобни новини

Back to top button