Образование

Зорница Здравкова от МГ „Гео Милев“ с първа награда от конкурс на БАН по правопис

Ученик от Общоградското средношколско общежитие (ОСО) в Плевен е отличен с първа награда в индивидуалното класиране на тазгодишното издание на конкурса “Написаното остава. Пиши правилно!“, организиран от Института за български език при БАН, съобщават от ОСО. Отличието е за единадесетокласничката от МГ „Гео Милев“ Зорница Здравкова, която е една от 30-те средношколци на ОСО – Плевен, участвали в конкурса.
„Инициативата е в подкрепа на правилното използване на българския език, неговото съхраняване и насърчаване на правописната грамотност. Да си грамотен е уважение първо към себе си и после към другите. Благодарни сме на нашите ученици и учители за участието в инициативата и достойното представяне“, сподели Веселка Лилова, директор на ОСО – Плевен.
В продължение на седмица ученици от гимназиален етап на осем плевенски училища показваха знания и умения в тематични диктовки, слушане с разбиране и размисли върху текстовете в организираните часове по интереси в Общежитието. В резултат на проведената езикова подготовка под ръководството на преподавателите Цветан Басаров и Свилен Стойчев плевенските гимназисти се включват в конкурса на БАН. В резултат на усърдието и екипната работа идват и наградите с плевенски адрес включително Специална награда за групово участие.

Подобни новини

Back to top button