ПриродаСтраната

Стани YouTube звезда – WWF търси климатичните герои на нашето време

Природозащитната организация WWF (World Wildlife Fund) търси климатичните герои на нашето време. Във времена на все по-силно изразени изменения в климата, WWF стартира проекта „Климатични герои“. Той е насочен към ученици и студенти на възраст между 15 и 24 години, които имат способността и желанието да вдъхновяват близки и приятели за своята кауза. Природозащитната организация призовава младежи от цяла България, които обичат природата и искат да я опазват, да споделят добрия пример чрез интересни авторски видеа в социалната мрежа YouTube.
„Климатът около нас се променя, което води до различни изменения в познатия ни свят, а също и в живота, който водим. Глобалното затопляне, топенето на арктическите ледове и природните бедствия са следствие от действията или бездействията на човека. Имаме само една планета, но много начини да я съхраним и направим по-добро място за живот. Нашата мисия като хора е борбата с климатичните промени. Днес повече от всякога имаме нужда от климатични герои“, коментира Райна Попова, ръководител на проекта „Климатични герои“ към WWF .
Как мога да участвам?
Ако сте на възраст между 15 и 24 години и искате да вдъхновявате своите връстници чрез образователно видео съдържание в YouTube, включете се в мисията на WWF. Запишете се до 27 юни (неделя) като изпратите кратък текст (до 250 думи) или видео (до 1 минута) по някоя от следните любопитни теми:
„Климатичните промени в нашето ежедневие”
„Връзката между начина на живот и климатичните промени”
„Личният принос в борбата с климатичните промени”
„Климатичните герои обичат предизвикателствата, креативни са и търсят начини да опазват природата. Но най-важното: вдъхновяват другите да ги последват. Бъди промяната и стани част от стартиращия проект на WWF за младежи. Ще разбереш какво можеш да направиш за по-доброто бъдеще на планетата и ще научиш как да развиеш успешен YouTube канал по темата“, призова Виктория Табакова, координатор „Младежка ангажираност“ към WWF.
След като преодолеят първоначалния етап на подбор, селектираните участници ще преминат през тематично обучение. То ще им даде всички необходими познания, за да се превърнат в климатични герои и да „заразяват“ околните със своята кауза чрез подходящо видео съдържание. Обученията ще се проведат под формата на физически събития на две части, съответно от 2 до 4 юли и от 19 до 21 юли тази година.
Бланка за кандидатстване и повече информация за проекта – ТУК.

Подобни новини

Back to top button