ИзкуствоЛичностиСтраната

Орлин Горанов започва турне „50 години магия“, концертът му в Плевен ще е на 6 август

Орлин Горанов ще отбележи 50 години на сцената с турне и концерт в зала 1 на НДК, на 19 ноември. В Пловдив певецът гостува на 26 юни, следват Шумен – 28 юни, Велико Търново – 5 август, Плевен – 6 август, Летен театър, Стара Загора – 9 август, Варна – 6 октомври, и София – 19 ноември, съобщават организаторите.

Специални гости ще са Любо Киров, Орлин Павлов, Александра Раева, Кристина Димитрова и Мариана Попова – изпълнители, с които го свързват общи музикални проекти и дългогодишно приятелство.

Ще звучат най-популярните му песни, поднесени по съвременен начин – с нови концертни аранжименти, специално създадени за поредицата музикални събития. 

„Всички тези години на сцената са магия, защото музиката има силата да вдъхновява, да създава, да сбъдва. Тя е онази нишка в живота, която събира и свързва нашите спомени и емоции. А най-голямата магия е, че имам възможността да споделям музиката с публиката“, казва Орлин Горанов

С него на концертите ще бъдат Радо Казасов – барабани и автор на концертните аранжименти, Евден Димитров – бас, Денис Попстоев – клавишни и саксофон, музикантите от „Ку ку бенд“ – Кристиян Илиев – пиано, и Цветан Недялков – китара, тромпетистът на група „Акага“ – Иво Казасов, и вокалното трио „Тринити“.

Ще участва и симфоничният оркестър „Симфониета“ – Враца, с диригент Георги Милтядов, който е и автор на оркестровите аранжименти.

Орлин Горанов е роден на 8 август 1957 г.  в Берковица. Името му присъства в афиша на множество оперни театри и се свързва с много хитове, сред които „Светът е за двама“, „Да започнем отначало“, „Детски спомен“, „Да не губим време“.

Снимка: ФБ страница на Орлин Горанов

Подобни новини

Back to top button