Природа

В понеделник и във вторник пръскат срещу комари в Плевен и до хотела в Кайлъка, в сряда – срещу кърлежи до язовир „Тотлебенов вал“

На 21 и 22 юни 2021 година, понеделник и вторник, при благоприятни атмосферни условия в Плевен ще се извърши наземна обработка с топъл аерозол срещу комари, съобщават от общинската администрация. Опушването ще се извършва във вечерните часове след 22 часа и ще обхване всички жилищни квартали и централната част на Плевен. Обработена ще бъде също и алейната зона от Моста до хотел „Кайлъка” в парк „Кайлъка”.
От своя страна от областната администрация уведомяват, че на 23 юни 2021 година между 7:30 и 9:30 часа ще се проведе наземно третиране срещу кърлежи на част от територията на Защитена местност „Кайлъка“ с препарат: „Ефциметрин 10 ЕК“. Подлежащата на третиране част от парка е с площ 20 декара и се намира от хотел „Кайлъка“, до язовир „Тотлебенов вал“, като преимуществено ще бъдат третирани площите около пешеходната зони. За предстоящото третиране е спазен уведомителния режим в изпълнение на Наредба 13/2016 година за мерките за опазването на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности.

Подобни новини

Back to top button