Полиция

Заловиха пияни шофьори в Горник, в Горни Дъбник и в Крушовене

На 19 юни 2021 година в Горник е спрян лек автомобил „Форд Фиеста“, собственост и управляван от 63-годишен местен жител. При извършената проверка с техническо средство „Дрегер 7510“ е установено, че управлява след употреба на алкохол над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Уведомен е прокурор от РП – Плевен за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.
На 20 юни 2021 година в 4:05 часа на първокласен път I-3 км при Горни Дъбник служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен спират лек автомобил „Нисан Х Трейл“. Алкотестът на водача – 65-годишен, е показал концентрация на алкохол в издишания въздух над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. За нарушението е съставен акт. 65-годишният плевенчанин е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал.1 от НК. Уведомен е районен прокурор при РП – Плевен. Работата продължава разследващ полицай.
Същия ден около 22 часа в община Долна Митрополия на третокласен път към Крушовене е спрян лек автомобил „Алфа Ромео“. Техническо средство е отчело, че водачът – 49-годишен от Горна Митрополия, е с концентрация на алкохол над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но нарушителят не е дал кръв за лабораторен анализ. За престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК е сезирана прокуратурата в Плевен. По образуваното бързо производство работата продължава.

Подобни новини

Back to top button