Водещи новиниЗабавления

Пъзелът хилядник на „Вретено” с Плевенската панорама е факт

Произведен е вече първият тираж пъзели „Вретено”. Гордост за Плевен е, че марката е собственост на плевенчанка – Венелина Вънова, която се прочу с опита си за рекорд на Гинес, когато през 2010 година за 66 дни сама нареди най-големия към онзи момент пъзел в света, от 24 000 части. Гордост и радост за плевенчани има и в обекта на първия пъзел „Вретено” с 1000 части – „Панорама Плевенска епопея”.
Венелина от години търси начин да произвежда изцяло български пъзели – не само с родни пейзажи, каквито се появиха, но и отпечатани в България. Освен това, да са големи – с поне 1000 части. Макар да не получи институционална подкрепа, ентусиастката не се отказа. Сама, със силната подкрепа на семейството си, изцяло за своя сметка и на свой риск тя започва производство на пъзели.
Прекрасните снимки за пъзелите прави дъщеря й – Снежи Вънова, търсен фотограф, която  специализира във фотосесии с новородени.
А защо „Вретено”. Мислено е името да бъде нещо чисто българско, свързано с умение, каквото е нужно при реденето на пъзелите, и същевременно да носи българския дух.
Венелина Вънова не се впуска сляпо в новото начинание. В откриването на издател за нейните пъзели пръст има съдбата – тя харесва 3Д продукти, които случайно зърва на една витрина в центъра на София, търси контакт и още същия ден се среща с човек от екипа. Пробва малките пъзели на издателството и остава доволна от качеството на сглобката. Изпипва всички детайли и днес, по-малко от 2 месеца от „намигването на съдбата” първите два хилядника са факт. Пъзелите са с Панорамата и пейзаж от морето край Ахтопол – друго място, любимо на Венелина и близките й. Размерът на пъзелите е класически – 50 на 70 см.

Панорамата „грее” в залезни краски, а ахтополският е за напреднали, защото е с много море и с небе почти без облаци, което го прави по-труден за редене.
Пъзелите „Вретено” ще се продават от Snowygiftи вероятно в панорама „Плевенска епопея 1877 г.”, както и в София от заведението на семейството – „Лежерно”, на ул. „Русе” 2.
Пълната с идеи плевенчанка споделя още, че в „Лежерно” всеки може да отиде и да реди пъзел, а желаещите ще могат да вземат за вкъщи пъзел от българската серия  „Вретено“ и да го връщат нареден.

Подобни новини

Back to top button