Полиция

Намериха дизайнерски чай и кокаин в Кнежа, а в Плевен – марихуана

На 27 юни 2021 година около 20:40 часа в Кнежа в района на общински парк е проверен 23-годишен местен жител. При извършения личен обиск на лицето в десен джоб на панталон е намерен полиетиленов двойнозалепващ се плик с размери 4х5см, съдържащ хартиена свивка с неправилна форма със суха зелена тревиста маса. По данни на мъжа веществото е „дизайнерски чай“ за лична употреба. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Работата продължава.
На 28 юни 2021 годна в Първо РУ е започнато бързо производство за престъпление по чл .354 „а“ ал.1 от НК. На същата дата около 15:30 часа в таванско помещение на улица „Катя Попова“ в областния град при извършена проверка 19-годишна е предала доброволно хартиен свитък, съдържащ суха зелена тревиста маса. По данни на плевенчанката веществото е марихуана. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. 19-годишната е задържана за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.
Същия ден в 22:10 часа в Кнежа на улица „Родопи“ полицейски служители извършват проверка на 26-годишен от същия град. При личния обиск мъжът изхвърля полиетиленов, двойнозалепващ се плик с размери 4/5 см, съдържащ бяло кристалообразно вещество. По негови данни веществото е кокаин за лична употреба. 26-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. На местопроизшествието е извършен оглед. Предстои назначаването на физико-химическа експертиза. Сезирана е прокуратурата. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал.3, т.1 от НК. Работата продължава.

Подобни новини

Back to top button